Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

Erdek'te 6,5 kiloluk minekop vuruldu

Erdek

Erdek'te, Kurbağalıdere bölgesinde 6,5 kilogram ağırlığında minekop balığı vuruldu. Balığı, 2 saatlik bir uğraş sonucunda zıpkınla vuran 1965 yılı Bandırma doğumlu Şenol Öztemel, eş-dost 20 kişiye ziyafet çektiğini belirtirken şunları söyledi:

Erdek’te, Kurbağalıdere bölgesinde 6,5 kilogram ağırlığında minekop balığı vuruldu. Balığı, 2 saatlik bir uğraş sonucunda zıpkınla vuran 1965 yılı Bandırma doğumlu Şenol Öztemel, eş-dost 20 kişiye ziyafet çektiğini belirtirken şunları söyledi:
“39 yıldır avcılık yapıyorum. Balık popülasyonu açısından en zengin bölge Kapıdağı ve çevresidir. Son yıllarda, Erdek Belediyesi tarafından denize atılan yapay resifler, bölgedeki balık popülasyonunu daha da zenginleştirdi. Artık bol miktarda çupra, minekop ve levreğin yanı sıra her çeşit balık var. Hatta Ege Denizi balığı olarak bilinen ve çok değerli olan Sinağrit balığı bile görülüyor. Bölücübaşı Abdullah Öcalan’ın, İmrali’da bulunması nedeniyle geniş bir bölgede avlanmaya izin verilmemesinin de balık popülasyonu artırdığını düşünüyorum.”
Şenol Öztemel, denize nefesle daldığını, su altında 5 dakika kalabildiğini sözlerine ekledi.
Haber : Önder Balıkçı



  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli